1. března – Český rozhlas Plus slaví deváté výročí

Před devíti lety mělo premiéru vysílání Českého rozhlasu Plus. Tato stanice největší české rozhlasové společnosti je zaměřená především na analytickou publicistiku. Šéfredaktor Petr Šabata vede stanici cestou diskuse s publikem.

V roce 2013 Český rozhlas (ČRo) spustil novou stanici Plus, která se zabývá zejména analytickou publicistikou. Posluchačům od té doby přináší aktuální dění v širších souvislostech nejen prostřednictvím rozhovorů, reportáží a komentářů. V pořadu Radiofórum nebo skrze sociální sítě mohou o tématech diskutovat i sami posluchači.

Při příležitosti pátého výročí stanice Plus jmenovali nového šéfredaktora. Stal se jím Petr Šabata, který má bohaté zkušenosti s vedením médií. Před nástupem do Plusu působil jako vedoucí programu Radiožurnálu, byl také šéfredaktorem deníků MF Dnes nebo Hospodářských novin. „Věřím, že Petr Šabata v pozici šéfredaktora stanice Český rozhlas Plus zúročí nejen své předchozí několikaleté působení ve vedoucích pozicích, ale že stanici, která slaví pětileté výročí od zahájení vysílání, posune dalším směrem,“ uvedl v roce 2018 generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral pro informační rubriku ČRo.

Ještě v dobách předšabatovských představil Český rozhlas Plus formát veřejných debat s posluchači na aktuální téma. Tím se dodnes stanici odlišuje a láká své posluchače. Šabata se jako stávající šéfredaktor takticky zaměřil na rozvíjení a zdokonalování platforem pro diskusi s publikem.

Činnost stanice Plus nedlouho po svém vzniku upoutala pozornost Klubu rozhlasové analytické publicistiky, jehož hlavní náplní je kultivovaná diskuse nad tématy rozhlasových pořadů. To mimo jiné obnáší i kritické pohledy posluchačské obce na rozhlasové vysílání. Sdružení funguje jako silný a uznávaný nástroj zpětné vazby pro analyticko-publicistické rozhlasové pořady.

Přidat komentář